Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
ZAČINSKO BILJE SETI

LAN SJEME (Glavičica, Kučina, Len, Pitomi lan, Pravi lan) Koristi se kao važan izvor gvožđa i omega 3 - masnih kiselina čije je prisustvo veoma važno za očuvanje dobrog zdravlja.

ANIS SJEME (Anason, Aniž, Aniš, Slatki komorač, Slatki januš) Anis sjeme ima aromatičan, jak i ugodan miris, dok mu je okus pikantan i slatkast. Kao začin anis se koristi već nekoliko tisuća godina, a koriste se cijeli ili samljeveni, osušeni, zreli plodovi.

ORIGANO (Crnovrh , Dobrovoljka, Mirišijavac, Mravinac, Vranilovka, Sušica)
Origano je omiljeni začin širom Evrope, a posebno na Mediteranu odakle i potiče. Ima prijatan, aromatičan miris i pomalo oštar ukus. Izuzetno je bogat eteričnim uljima, te se koristi kao začin i lijek.

SUSAM SJEME (Sezam) Susam ili sezam je jedan od najstarijih začina na svijetu čije sjeme je važan izvor gvožđa i E - vitamina.

CELER LIST (Ak, Celon, Pitomi celer, Selen, Selin, Zelena). Listovi celera upotrebljavaju se u salatama, juhama, a sitno sjeckani celerov list služi još i za posipanje servirnih i gotovih jela, kao što su pečeno meso, piletina, jela s roštilja i riba.

KOPAR LIST (Anita, Koper, Kopra, Kopric, Mirođija, Mirudija, Sladki janež). U kuhinjama domaćica Kopar list je ostao ljekovita i začinska biljka, koja je nezamjenljiva kod kiseljenja krastavaca, u zelenim salatama, salatama od krompira i graha, te u raznim jelima ( variva, juhe, umaci ).

Stranica 1 od 3

SEFO d.o.o.

Privatno društvo “SEFO” d.o.o. ILIDŽA osnovano je 1995. godine, kao porodična firma za djelatnosti unutrašnje i spoljne trgovine, te proizvodnje i ugostiteljstva. Detaljnije ...